Zware criminelen van Curaçao naar Nederland

De gevangenis van Curaçao heeft extra maatregelen genomen om ontsnappingen te voorkomen sinds mislukte poging daartoe van afgelopen week. Er worden onder meer honderd militairen opgeroepen om de gevangenis te bewaken en twee zware criminelen zijn overgebracht naar Nederland. Volgens Caribisch Netwerk zijn er opnieuw plannen uitgelekt voor een ontsnapping.

De twee gedetineerden die naar Nederland zijn overgeplaatst, zijn volgens De Telegraaf Liomar W. en Edwin V. Zij zouden de mislukte ontsnappingspoging van afgelopen week op poten hebben gezet. De gevangenisleiding kreeg een tip, en liet alle cellen uitkammen. Toen bleek dat in twee cellen al een deel van de tralies was doorgezaagd. Cipiers vonden bovendien mobiele telefoons, drugs, anabole steroïden en zelfgemaakte wapens.

Het ministerie van Justitie heeft bevestigd dat er twee personen zijn overgeplaatst naar een gevangenis in Nederland, meldt de krant. Het werd ‘niet langer verstandig geacht’ om de overgeplaatste gevangenen in het complex op Curaçao te laten zitten, maar over de precieze reden worden geen uitspraken gedaan.

Bewaakt door militairen

De gevangenis op Curaçao wordt inmiddels extra goed bewaakt, volgens Caribisch Netwerk omdat er nieuwe ontsnappingsplannen zijn. Alle militaire verloven op het eiland zijn ingetrokken om het complex te bewaken. Rond de gevangenis is een extra veiligheidszone aangelegd met prikkeldraad, de toegangswegen zijn geblokkeerd met militaire blokkades.

In mei ontsnapten er al vier gevangenen uit de gevangenis. Zij overmeesterden twee cipiers en pakten hun wapens en mobilofoons af. Liomar W., die nu is overgeplaatst naar Nederland, was bij deze ontsnapping betrokken. Hij werd daarna weer aangehouden.