Zware explosieven gevonden in drugsonderzoek

Vrijdagavond heeft de Regionale Recherche van politie-eenheid Den Haag in een drugsonderzoek invallen gedaan in zes woningen en een bedrijfspand in Hoek van Holland en Vlaardingen. Vier mannen van 29, 39, 46 en 63 jaar uit Hoek van Holland en Vlaardingen zijn aangehouden.

Imitatiewapens

In een woning in Vlaardingen is een verdachte aangehouden en ook één in een woning in Hoek van Holland. De twee andere verdachten werden op straat in Hoek van Holland aangehouden. In de woning in Hoek van Holland, aan de Schoolstraat, werd een hoeveelheid drugs aangetroffen. De recherche nam uiteindelijk bij de doorzoekingen drugs, twee imitatiewapens, geld en zwaar illegaal vuurwerk in beslag. Een kamer werd vermoedelijk gebruikt  om drugs te verwerken en te verpakken.

Zware explosieven

Bij de aangehouden verdachten en in drie auto’s werden daarnaast nog drugs gevonden en bij één van de verdachten een geldbedrag. In een bedrijfspand werd ook een doorzoeking verricht, maar daar werd niets aangetroffen. Op zaterdag vond nog een doorzoeking plaats in een garagebox van één van de verdachten. In de garagebox, aan het Placiusstraat in Vlaardingen, werden omstreeks 15.30 enkele zware explosieven (handgranaten, slagpijpjes en een elektrische ontstekingsbron) en scherpe munitie aangetroffen. De politie heeft hierop de EOD ingeschakeld die ter plaatse kwam om de explosieven onschadelijk te maken. De omgeving werd ruim afgezet.

Het onderzoek wordt voortgezet. De recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit.