Zware gevangene wil grotere cel

De gevangene Angelo MacD. is een rechtszaak begonnen tegen het ministerie van Justitie omdat hij vindt dat hij recht heeft op een confortabelere cel. MacD. weegt 240 kilo en is ruim 2 meter lang en vindt daarom dat hij recht heeft op een grotere cel, stoel en een groter bed. 

De gevangene is veroordeeld voor zeven maanden cel vanwege oplichting. Hij eist nu dat hij vanaf de eerste dag van zijn detentie een aangepast bed, een aangepaste stoel en een rolstoel heeft. Hij wil ook een aparte douche en toiletruimte, omdat hij in de badkamers van normale cellen vast komt te zitten, meldt De Telegraaf maandag.

MacD. beweert dat hij ook hulp heeft bij een toiletbezoek en hij eist dat hij ten minste twee maal per dag een half uur mag luchten.

In 2011, toen MacD. eerder vast zat, probeerde hij ook al privileges te krijgen. Hij beweerde toen dat hij op pallets sliep omdat hij niet in het bed paste. Destijds eiste hij dat hij zijn straf onder elektronisch toezicht thuis mocht uitzitten, maar dat mislukte.