Wapens en drugs in Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft donderdagmiddag een aantal vuurwapens van zwaar kaliber en drugs gevonden. Een verdachte maakte zich uit de voeten en kwam onder vuur van de politie te liggen. Daarbij vloog een kogel door de achterruit van een passerende auto en kwam in de hoofdsteun van de achterbank van een passerende auto terecht. De 19-bestuurder raakte niet gewond. De politie zegt een ’28-jarige hoofdverdachte uit Rotterdam’ te hebben aangehouden.

In een onderzoek naar vuurwapenbezit en handel in verdovende middelen waren agenten aan het einde van de woensdagmiddag bezig met de doorzoeking van een woning aan de Wielewaalstraat. In die woning lagen zwaardere vuurwapens: onder andere een riot gun, een mini uzi met geluidsdemper, zakken met patronen en een handvuurwapen.

Tijdens de zoeking zagen postende agenten een auto rijden met de hoofdverdachte die bekend stond bij de politie als vuurwapengevaarlijk. Op het moment dat de agenten hem aan wilden houden, ging de man er in de auto vandoor.

Agenten hebben toen enkele schoten gelost om hem tot stilstaan te dwingen.

Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart om de exacte toedracht van het incident te kunnen achterhalen. De Rijksrecherche onderzoekt het handelen van de agenten.

Martine Vis, directeur politie, bij de korpsleiding van Rotterdam-Rijnmond zegt het incident te betreuren: ‘Agenten schieten niet voor niets. Er was ons veel aan gelegen deze zware crimineel te arresteren. Natuurlijk is het nooit de bedoeling dat onschuldige burgers op deze manier betrokken raken bij een onderzoek. We zullen er dan ook alles aan doen om te achterhalen wat er precies gebeurd is en uiteraard wordt de schade aan zijn voertuig vergoed’.