Zwarte Cobra gebundeld

Henk Orlando Rommy, alias de Zwarte Cobra, zit in de VS een straf uit van twintig jaar. Begin mei ligt zijn eerste boek in de winkel: ‘Berichten uit de Bajes’. Vaste Crimesite-lezers kennen de maandelijkse columns van Rommy, hij schreef er bijna vijftig in de afgelopen jaren. Voor het eerst zijn die nu gebundeld in een boek, ingeleid met een biografisch portret van deze markante drugshandelaar.

Rommy is één van de meest geruchtmakende criminelen die ons land rijk is. Vanuit verschillende gevangenissen in Amerika schrijft de Zwarte Cobra over zijn bloedstollende belevenissen.

Met gevoel voor details schetst Rommy een weinig verhullend beeld van het dagelijks leven in de Amerikaanse cel. Bajesratten, de illegale productie en handel van alcohol, de vluchten met Con Air, de afschrikwekkende isoleercellen, de knokpartijen tussen medegedetineerden, de snitches en de gangs ze passeren allemaal de revue.

Berichten uit de bajes biedt een nooit eerder vertoonde inkijk in het onthutsende en wanhopige leven van een Nederlandse gevangene in een Amerikaanse cel. Ook bevat dit boek een uitgebreide biografie van de turbulente carrière van Henk Rommy, geschreven door Wim van de Pol, hoofdredacteur van Crimesite en auteur van het succesvolle boek ‘De Liquidatie Dossiers’.

Al in 1977 werd Henk Rommy tot drie jaar cel veroordeeld voor handel in gestolen schilderijen. Tien jaar later belandde hij in Marokko in de dodencel voor hasjhandel. Het lot was hem gunstig gezind: de Marokkaanse koning verleende hem gratie. Rommy verdiende miljoenen met de handel in drugs en werd een belangrijke prooi voor Justitie. Als het hem goed ging, liet hij het breed hangen. Op zijn trouwfeest strooide een helicopter bloemen over de menigte, traden René Froger en Caroline Tensen op en gingen gasten uitdagend gekleed in jasjes met daarop ‘DEA’, de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst. Diezelfde DEA wist hem door middel van een zeer omstreden undercover-operatie uiteindelijk in een Amerikaanse gevangenis te krijgen, waar Rommy nog 16 jaar moet verblijven.

Crimesite-lezers kunnen nu alvast een exemplaar reserveren. U ontvangt het boek dan op 24 april, enkele dagen voordat het in de boekhandel ligt. Zonder verzendkosten!