Eis: cel en tbs voor overgieten zwavelzuur

Het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft dinsdag 16 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 39-jarige Hagenaar. Hij wordt ervan verdacht dat hij zijn ex-partner in augustus 2011 in Zoetermeer tot twee keer toe heeft overgoten met zwavelzuur.

Het 28-jarige slachtoffer werd in de ochtend van 16 augustus in haar eigen slaapkamer door de verdachte overmeesterd en vastgebonden met handboeien. De vrouw begon hard te schreeuwen, maar omdat de verdachte de radio hard aangezet had, hoorde niemand haar in de buurt. Met een tondeuse schoor hij de vrouw vervolgens bijna kaal.

Alsof dit nog niet genoeg was, pakte de man een flesje zwavelzuur, dat hij via internet had besteld, en gooide dat over de vrouw heen. Zij probeerde de douche te bereiken, maar werd tegengehouden door de verdachte die de vrouw nogmaals overgoot met zwavelzuur.

Volgens het OM weet de vrouw de verdachte toch te overtuigen. Hij zet haar onder de douche en belt het alarmnummer.

Het slachtoffer, die bij de rechtszaak aanwezig was, raakte zeer ernstig verminkt en heeft langdurig op de intensive care gelegen. Ze wordt iedere dag geconfronteerd met de gebeurtenis en haar eigen kinderen herkennen haar niet eens. Tijdens haar verminking was haar 3-jarige dochter in de directe nabijheid.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.