Zweekhorst-moord vergissing bij drugsafrekening (VIDEO)

Over de moord op Rob Zweekhorst in Berkel en Rodenrijs zegt de politie er ‘na het nalopen van tientallen scenario’s er vrijwel zeker van te zijn dat de schutter zich vergist heeft.’ De aanslag op Zweekhorst zou verband houden met een cokevangst door de douane op maandag 9 december 2013.

Ananas

Tijdens een controle met de containerscan op de Maasvlakte stuitte men in een container met dozen verse ananas, afkomstig uit Costa Rica en bestemd voor een Rotterdams bedrijf op 300 kilo cocaïne. De drugs werden vernietigd en hadden volgens de politie een waarde van ongeveer 10 miljoen euro.

Ruzie

In het drugsmilieu is ruzie ontstaan over deze inbeslagname. Besloten zou zijn een lijst met mensen aansprakelijk te stellen. Die mensen zouden moeten worden geliquideerd, zo denkt de politie. Eén van hen was Rinus Moerer (68) uit Steenbergen die met zijn bedrijf in het Brabantse Fijnaart fruit uit voornamelijk Costa Rica importeerde en tevens in de drugsimport zat. Hij heeft hiervoor meerdere keren vastgezeten.

Aanslag

Op zaterdag 11 januari 2014, tien dagen na de dood van Rob Zweekhorst vond er een aanslag op hem plaats in de Dahliastraat in Steenbergen waar hij woonde. Hij werd alleen in zijn been geraakt. Drie maanden later op maandagochtend 14 april even na 10.00 uur slaagt de liquidatie wel en wordt hij aan de overkant van zijn huis bij zijn auto doodgeschoten door een man op een motorscooter (foto).

Opdrachtgever

Waarschijnlijk waren de kogels voor Zweekhorst bedoeld voor iemand die ook moest boeten voor die 10 miljoen aan drugs die verloren zijn gegaan. Wie zegt de politie er niet bij. De politie gaat ervan uit de dat de opdrachtgever voor de moorden op Zweekhorst en Moerer dezelfde is. De hoofdofficier van justitie in Rotterdam heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. Over een eerder vermoed verband met een andere Brabantse moord zweeg de politie dinsdagavond.

Meer in Opsporing Verzocht. Alle berichten over de Zweekhorst-moord.