Zwijgende Eindhovenaar zwaar mishandeld tijdens gijzeling

Door onderzoek naar de beschieting van een woning in Eindhoven ontdekte de recherche dat er een groot conflict in het criminele milieu speelde en dat er een man ontvoerd was en gegijzeld werd. Drie verdachten zijn wegens gebrek aan bewijs op vrije voeten gezet. De gegijzelde man is mishandeld, en vrijgelaten, maar nu door justitie in hechtenis genomen voor een oude straf in België.

Kogelregen

Aan het einde van donderdagavond werd tegen middernacht met een automatische wapen een ware kogelregen afgevuurd op een woning aan de Delibesweg in Eindhoven. Er was op dat moment niemand in de woning aanwezig en er raakte niemand gewond. De politie onderzocht de mogelijkheid of de bewoner betrokken was in een conflict in het milieu.

Kort na dat schietincident kwam er informatie binnen over een mogelijke relatie tussen dat incident en een gijzeling van een andere man die ook actief is in het criminele milieu. Er waren aanwijzingen dat deze 39-jarige al meerdere dagen werd gegijzeld werd door andere criminelen.

‘Signalen’

In de loop van het grootschalige onderzoek kreeg het rechercheteam zicht op de identiteit van enkele criminelen die mogelijk betrokken waren bij het conflict. Uit informatie opgedaan in het onderzoek bleek dat de ontvoerde man aan het begin van die week nog was gezien met mannen die in de loop van het onderzoek in beeld kwamen als mogelijke verdachten van de ontvoering. Daarna was de man niet meer gezien, maar hij had wel door de politie niet nader genoemde ‘signalen gegeven’ dat hij werd vastgehouden.

De recherche zegt met ‘man en macht’ te hebben gewerkt aan het vinden van het slachtoffer en zijn veilige terugkomst. (tekst gaat verder onder reclame)

A27

Een arrestatieteam hield zaterdagavond drie mannen aan op de A27. Zij werden ervan verdacht betrokken te zijn bij de gijzeling. In het verlengde van deze aanhoudingen deed de politie die nacht invallen in een aantal panden in Oost-Brabant die aan de aangehouden mannen te linken waren, in de hoop dat de gegijzelde daar werd vastgehouden maar dat bleek niet het geval.

Gewond

Toen de politie op zondag contact had met familieleden van het vermoedelijke slachtoffer bleek de gegijzelde man bij een familielid in huis te zitten. Hij was daar enkele uren eerder gewond aan komen lopen. Zijn verwondingen duidden op stevige mishandelingen. De man wilde op geen enkele manier mee werken aan het politieonderzoek en weigerde te vertellen waar hij was geweest of wat er was gebeurd.

Ondanks dat de man zelf niets wil verklaren gaat de politie ervan uit dat hij in verband met een crimineel conflict tegen zijn wil enkele dagen is vastgehouden maar uiteindelijk onder druk van de grote politie-inzet is vrij gelaten.

De drie mannen die voor deze zaak op de A27 werden aangehouden zijn dinsdag wegens onvoldoende verdenkingsgronden door de officier van justitie in vrijheid gesteld. Het slachtoffer is in voorlopige hechtenis gegaan omdat bleek dat hij in België nog een gevangenisstraf van acht jaar moet uitzitten voor zijn betrokkenheid bij een drugslab en het bezit van automatische vuurwapens.