Zwitser misbruikte 122 kinderen

Een 54-jarige man heeft volgens de Zwitserse politie bekend dat hij meer dan honderd gehandicapte kinderen heeft misbruikt. De kinderen waren geestelijk of lichamelijk gehandicapt. De man werkte als therapeut in de instellingen waar de kinderen verbleven. Hij werd vorig jaar al gearresteerd, maar de zaak is vandaag naar buiten gebracht. Hij maakte ook video opnames van het misbruik. Na de break, beelden van de persconferentie in Bern.

 

Het sexueel misbruik gebeurde in 9 instellingen voor gehandicapenzorg over een lange periode van bijna 30 jaar, aldus de politie in het kanton Bern. Het jongste slachtoffer was 1 jaar oud. De verdachte maakte ook video-opnames, maar deze zouden niet gedeeld zijn op internet. Het is niet bekend of er de autoriteiten ook onderzoek hebben gedaan naar mogelijke vertakkingen in het netwerk van Robert M. naar deze verdachte.

Onder de slachtoffers zaten veel doofstomme kinderen, die bewust door de dader werden uitgezocht, omdat ze niet over de verkrachtingen konden praten.

{jcomments on}