Zwollenaar (23) opgepakt voor schietpartij binnenstad

Een 23-jarige Zwollenaar is woensdag opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident aan de Oude Vismarkt in Zwolle op 14 juli. Daarbij waren meerdere personen betrokken en werd geschoten in de omgeving van pizzeria De Plataan. Er raakte niemand gewond. Vier eerder aangehouden verdachten zijn weer vrijgelaten.

Vuurwapen in tuin

Nadat een terrasstoel van pizzeria De Plataan door de lucht vloog, klonk in een steeg naast een van de panden een schot. Vier mannen sloegen op de vlucht en werden even later door de politie gearresteerd. Zij werden na enkele dagen vrijgelaten en worden niet langer verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. Op de bewuste avond werd aan de Van Karnebeekstraat in de tuin van een bewoner een vuurwapen gevonden dat mogelijk op de Oude Vismarkt is gebruikt.

Toedracht onbekend

Woensdag hield de politie een 23-jarige Zwollenaar aan. Hij wordt verdacht van ‘overtreding van de Wet wapens en munitie’. Er is een onderzoek gestart naar zijn exacte rol bij het incident. De politie zegt dat er – in tegenstelling tot wat een woordvoerder eerder beweerde – geen sprake is geweest van een ruzie in de horecagelegenheid. Waarom er dan wel geschoten is, is onbekend.