Zwollenaar aangehouden na melding vuurwapen in Steenwijk

De politie in Zwolle heeft zaterdagavond een 26-jarige Zwollenaar aangehouden op verdenking van vuurwapenbezit. Rond 14.00 kreeg de politie een tip dat er in een pand aan de Oosterstraat in Steenwijk een man was gezien met een vuurwapen. Een arrestatieteam viel daarop het pand binnen, maar trof de verdachte niet aan. Om 20.15 werd de Zwollenaar alsnog aangehouden op de Pijmanstraat in Zwolle.

Straten afgezet

Na de melding in Steenwijk zette de politie uit veiligheidsoverwegingen omliggende straten in het centrum van die stad af. De man en een vuurwapen werden bij de inval in het pand aan de Oosterstraat niet gevonden. Op basis van de melding kon de politie de identiteit achterhalen en is er een onderzoek naar de man ingesteld. Dat leidde zaterdagavond tot zijn arrestatie op de Pijmanstraat in Zwolle. Op het moment van zijn aanhouding had hij geen vuurwapen bij zich.

Schietpartij

De politie onderzoekt of de man ook betrokken is bij de schietpartij vrijdagnacht in Steenwijk, waarbij een 27-jarige Zwollenaar aan beide benen gewond raakte. Hij werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht waar hij werd aangehouden voor betrokkenheid bij het schietincident.

https://twitter.com/ReneWiegmink/status/1261673974003650562?s=20