1 jaar cel voor handel in erectiepillen

Een 64-jarige man uit Eindhoven is door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een jaar cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Ook moet hij bijna 40.000 euro crimineel geld terugbetalen aan de Staat. De man handelde in erectiepillen en heeft geld witgewassen. 

De man werd samen met zijn vrouw vorig jaar april aangehouden tijdens de actie Trefpunt.

Kamagra

Tijdens de inval in de woning van het echtpaar vond de politie duizenden tabletten Kamagra, een soort Viagra. Ook lag er zo’n 10 gram cocaïne in huis.

De rechtbank oordeelt verder dat de man tussen januari 2014 en april 2016 bijna 40.000 euro heeft witgewassen. De man gaf in die periode genoemd bedrag méér uit dan hij zou moeten hebben gehad. De verdachte kon geen aannemelijke verklaring geven voor de herkomst van het geld.

Volgens de officier van justitie was ook de partner van de man schuldig aan witwassen van hetzelfde bedrag en was ook zij betrokken bij het illegale bezit van de erectiepillen. De rechtbank vond echter dat het onderzoek in deze zaak niet volledig is geweest. De zaak is daarom voor onbepaalde tijd geschorst, zodat er nieuw onderzoek kan worden gedaan.