Advocaat: ‘familie Benaouf A. bedreigd’

De familie van één van de hoofdrolspelers in de zaak rond de moorden in de Staatsliedenbuurt Benaouf A. wordt bedreigd. De rechtbank in Amsterdam heeft daarom besloten de inhoudelijke behandeling in de zaak tegen A. deels achter gesloten deuren te vervolgen.

BouhBouh

Benaouf A. staat terecht omdat hij verdacht wordt van opdracht geven voor de moord op Najeb “BouhBouh” B.. Zijn advocaat Sander Janssen zei dat zijn familie al sinds de moord op Bouhbouh in oktober 2012 wordt bedreigd en dat de recherche hen regelmatig waarschuwt. A. wilde maandagochtend alleen bepaalde vragen over woningen van zijn familie beantwoorden als de deuren zouden worden gesloten.

Drie dagen

Volgens justitie is Benaouf A. een hoofdrolspeler in de onderwereldoorlog. Hij zou de coördinator zijn geweest van de moord op Najeb Bouhbouh. Hij was kort daarna doelwit van de liquidatie in de Staatsliedenbuurt waarbij twee vrienden van A. het leven lieten en A. zelf nipt ontkwam. A. zit nu ruim anderhalf jaar in voorarrest. De rechtbank heeft drie dagen uitgetrokken voor de inhoudelijke behandeling in de komende weken.