Beeld schutter vergismoord 60-jarige vrouw

In Opsporing Verzocht heeft de politie beeld laten zien van de man die begin deze maand in Amsterdam-Geuzenveld de 60-jarige Beyhan Demirci doodschoot. Hij was voorzien van een AK-47 (Kalashnikov). De moord was hoogstwaarschijnlijk een vergissing.

BMW

De dader heeft in korte tijd veel kogels op het balkon afgevuurd. Hij heeft dus niet alleen het slachtoffer geraakt maar ook het risico genomen om anderen te raken. Een aantal getuigen heeft de man na het schieten in een BMW zien stappen. Hij droeg donkere kleding en had een grote zwarte tas bij zich met daarin die Kalasjnikov. In die auto zat op dat moment een tweede persoon achter het stuur. De BMW is om 22.10 uur met hoge snelheid vertrokken van de Pieter van de Werfstraat. Om 22.20 uur is de auto aan de Ben Hope in Amsterdam-Osdorp in brand gestoken, vijf kilometer bij de flat vandaan.

Zijingang

Er zijn getuigen die gezien hebben dat de dader via de zij-ingang van de flat is gevlucht. Het meest voor de hand liggend is dat hij ook binnen is gekomen via diezelfde zijingang. Maar hij kan de flat ook zijn binnengekomen via de achteringang. De politie hoopt dat er getuigen zijn die hem op die woensdagavond 14 januari hebben zien binnengaan en die weten hoe laat dat is geweest.

Hulzen

Naast hulzen van een Kalasjnikov, heeft de politie vreemd genoeg op de plaats delict ook een aantal 9mm hulzen gevonden, dat zijn kogels die niet gebruikt worden voor de Kalashnikov. Die hulzen lagen in het gras voor de flat, maar de bijbehorende kogels uit zo’n wapen zijn nergens gevonden. De politie vraagt zich dan ook af hoe die specifieke hulzen bij elkaar daar in het parkje terecht zijn gekomen.