Beschoten advocaat Senders stopt

De Waalrese advocaat Marcel Senders, die in februari 2013 werd beschoten, heeft zich uit het tableau van de Orde van Advocaten laten schrijven. Dat heeft de deken van de orde bevestigd. Senders, die nog altijd beveiligd wordt, zegt in een korte verklaring dat hij 'een nieuwe stap' wil zetten maar rept met geen woord over de bedreigingen aan zijn adres.

Senders wordt verdacht van valsheid in geschrifte en bedrieglijke bankbreuk bij rond een faillissement waarbij Senders als advocaat optrad. De deken heeft dan ook gezegd dat hij blijft proberen om Senders tuchtrechtelijk van het tableau te laten schrappen, ondanks dat Senders zichzelf heeft laten uitschrijven.

FIOD onderzoek

Marcel Senders is gespecialiseerd in vastgoed- en ondernemingsrecht, maar heeft daarnaast ook een incassobureau. Hij werd eind 2012 opgepakt nadat de FIOD een het advocatenkantoor was ingevallen. Daarbij werden verschillende dossiers in beslag genomen. Senders werd, samen met een andere verdachten, na enkele dagen weer vrijgelaten.

Het OM meldde later dat er onderzoek werd gedaan naar faillissementsfraude en valsheid in geschrifte. Volgens de eigenaar van het kantoor, Carlo Oomes, is uit niets gebleken dat er bewijs is gevonden voor strafbare zaken.

Beschoten en brand

De advocaat werd in februari beschoten door een fietser. Senders reed in een auto en raakte lichtgewond door rondvliegende glasscherven. De schutter vluchtte een bos in. In september werd een eerste verdachte gepakt, maar die werd later weer vrijgelaten. In november werden nog eens drie verdachten gepakt. Die zitten nog altijd vast.

Enkele weken na de schietpartij werd er brand gesticht bij het advocatenkantoor waarvoor Senders werkzaam was. Of deze zaken iets met elkaar te maken hebben, is niet duidelijk. De politie onderzoekt nog of de drie verdachten die voor de schietpartij vastzitten, ook iets te maken hebben met de brandstichting.

Ruzie met vastgoedman

Senders had een conflict met een vastgoedman met 'criminele vrienden' over een zaak rond aandelenverkoop, waarbij Senders onder een hoedje zou spelen met een notaris. Ze zouden de vastgoedman een akte hebben laten ondertekenen over de verkoop van aandelen met andere afspraken dan die eerder mondeling waren overeengekomen.

De vastgoedman heeft toegegeven soms in woede uit te barsten. Hij heeft daarvoor zijn excuses aangeboden, maar ontkent de contacten met criminelen.