Bestelwagen vermoorde man gefilmd

De bestelauto van de vermoorde Yvon Pfaff is in de nacht dat hij verdween gefilmd bij een Shell-station. De volgende ochtend werd Pfaff (49) dood aangetroffen aan de Pettelaar in Sint Michielsgestel. Naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht is er één tip binnengekomen. Er is 15.000 euro uitgeloofd voor de oplossing van de zaak.

Verjaardag

Pfaff is op zondagmiddag 22 juni als vermist opgegeven nadat hij niet kwam opdagen bij de verjaardag van zijn kleinzoon. Die ochtend is de blauwgroene Kangoo brandend aangetroffen in Sint Michielsgestel. Op zaterdagavond bezocht hij een vriend in Tiel. Tegen middernacht vertrok hij daar, hij zei dat hij op weg zou gaan naar Ochten. Ongeveer drie en een half uur nadat hij afscheid nam in Tiel werd hij dood gevonden.

Shell

Pfaff is voor de brand door geweld om het leven gebracht, hoe dat heeft de politie niet bekend gemaakt. Sint Michielsgestel ligt op ruim een half uur rijden vanaf Tiel. De politie probeert de laatste uren van Pfaff in kaart te brengen. De Renault Kangoo is om 03.08 gefilmd bij een Shell tankstation, langs de weg waar hij is gevonden. Het is niet bekend of Pfaff zelf achter het stuur zat en ook niet of hij toen nog in leven was. Op korte afstand voor de Kango reed nog een andere auto. Met de inzittenden daarvan wil de politie graag in contact komen. Er zijn rond die tijd ook twee fietsers gepasseerd. 

Conflicten

Pfaff woonde in Ochten in de Betuwe. Hij groeide  op in een woonwagenkamp in Vlaanderen. Nadat hij zijn vrouw ontmoette verhuisde hij naar Nederland. Hij had drie kinderen. Volgens de politie leefde hij van een uitkering en had hij een handeltje in oud-ijzer. De politie zegt nog uit te zoeken waar Pfaff precies mee bezig was en of hij misschien conflicten had.