‘Bonnie en Clyde’ slaan weer toe

Het volgens de politie levensgevaarlijke en voortvluchtige stel, Antonio Marcos van der Ploeg (25) en Enise Merve Bircan (19), heeft maandag weer toegeslagen. In de ochtend werden de twee betrapt tijdens een inbraak op een camping in Enschede waarop ze een man hebben neergeschoten. Later heeft het stel weer een man gegijzeld en in Duitsland uit de auto gezet. Video na de break.

Het tweetal (foto) is naast het schietincident op de camping bij Enschede en de latere gijzeling, volgens de politie ook verantwoordelijk voor een ontvoering in Meppel en een gewelddadige overval in het Brabantse Lage Mierde.

Duitsland

Na de gijzeling van maandagavond zijn ook de Duitse autoriteiten ingeschakeld. Het vermoeden bestaat dat ze Duitsland in gevlucht zijn. De 25-jarige Antonio Marcos van der Ploeg en Enise Merve Bircan (19) rijden op dit moment vermoedelijk in een gestolen blauwe Honda CRV met kenteken 71-DP-LK.

Camping

Op maandagmiddag 24 februari werd er ingebroken bij een camping aan de Oude Buurserdijk bij Enschede. Daarbij werd er geschoten en raakte een man gewond.Tijdens het politieonderzoek ontstond er bij de poltiie het sterkte vermoeden dat de verdachten van dit schietincident de landelijke gezochte verdachten Van Der Ploeg en Bircan betroffen.

Het stel wordt ook verdacht van een ontvoering in Meppel en een overval in Lage Mierde, waarbij veel geweld is gebruikt.

{youtube}3s6XZnJcItY{/youtube}