Daders volgden Range Rover mogelijk al eerder

Vlak voor de schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt was de Range Rover met (beoogde) slachtoffers Said El Yazidi, Youssef Lkhorf en Benaouf A. bij Artis. Daar had A. een afspraak. Uit camerabeelden die bij de ingang van Artis zijn gemaakt lijken de VW Golf en de Audi RS4 zichtbaar te zijn.

Door @Wim van de Pol

Dat bleek bij het voorhouden van de feiten door de rechters op de zitting in de zaak tegen de verdachten Adil A. en Anouar B.. Op camerabeelden is te zien dat Benaouf A. een ontmoeting heeft met de bestuurder van een witte bestelbus en een rondje gaat lopen.

Artis

Als de Range Rover in de Henri Polaklaan geparkeerd staat maakte een donkerkleurige Volkswagen Golf een U-turn in de buurt van de ingang van Artis. Op camerabeeld dat eerst terzijde was geschoven en een plaatselijke pinautomaat in de gaten hield is op zeker moment een stationwagen te zien die grote gelijkenis vertoont met de zilverkleurige Audi RS4 waarvan vaststaat dat die aanwezig was bij de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt.

20.30

Het is niet zeker dat de twee auto’s met de daders bij Artis waren. Op het beeld van de stationwagen zijn slechts dakdragers en een zonnedak te zien. De beelden zijn gemaakt tussen 20.30 en 20.45 op de avond van 29 december. De Range Rover is dus mogelijk toen al gevolgd door de daders voordat rond 22.30 op diezelfde avond de liquidatie in de Staatsliedenbuurt plaats vond.

Zie ook:

80 NFI-rapporten in Zaak-Staatsliedenbuurt