Dit is de verdachte van de moord op Nicole

Jos de G. heet de 46-jarige inwoner van Helmond, die verdacht wordt van de moord op Nicole van den Hurk. Dat hebben bronnen bevestigd tegenover Crimesite. Vanochtend werd al bekend dat hij twee keer eerder is veroordeeld wegens verkrachting en in TBS gezeten heeft. Meer info en foto's na de break.

 

 

 

Volgens zijn Facebook-pagina (inmiddels offline gehaald) is Jos de G. een voetballiefhebber. Als fanatiek supporter van Feyenoord en als keeper in een amateurelftal van voetbalvereniging P.V.V. uit Helmond. Secretaris Alexander Maatje tegenover Crimesite: "We weten weinig van hem, hij is pas sinds afgelopen augustus lid van onze vereniging". 

Verkrachtingen

Jos de G. werd geboren in Valkenswaard en doorliep daar de lagere school en de Don Bosco LTS. Op 20-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste veroordeling wegens verkrachting.

In 2000 volgde de tweede. Jos de G. verklaarde destijds dat hij zijn slachtoffer willekeurig had gekozen. "Het had iedere vrouw kunnen zijn geweest." De rechter concludeerde dat De G. 'een kruitvat vol haat' was. De psychiater stelde destijds dat de kans op herhaling zeer groot was, meldt Omroep Brabant vandaag.

TBS-kliniek

Advocaat Knoester wil dat zijn client teruggeplaatst wordt in de TBS-kliniek. Hij zit nu in een huis van bewaring. "In feite is zijn aanhouding een schending van de schorsingsvoorwaarden van de TBS en zou hij daarom zijn voorlopige hechtenis in deze zaak in de kliniek moeten afwachten", zegt Knoester.

Op de vraag waarom Jos de G. pas begin 2014 is aangehouden, terwijl er in 2012 al een DNA-match was, zegt Knoester tegen Crimesite: "De vraag is wat het DNA spoor precies betekent en of het een duidelijk daderspoor is. Maar omdat client in alle beperkingen zit, mag ik daar verder niets over zeggen". Vermoedelijk heeft de recherche Jos de G. een jaar lang onder de tap en observatie genomen, om op die manier aanvullend bewijs te vergaren.