Eis tot 2,5 jaar voor mishandeling in club

Tegen vier Satudarah-leden heeft de officier van justitie in Amsterdam tot 2,5 jaar cel geëist voor een mishandeling in de Amstelveense nachtclub Bells. De mishandeling vond plaats in de nacht van 25 op 26 december 2016. Hoogste eis is tegen de voortvluchtige Etous Belserang.

Poging doodslag

Het Openbaar Ministerie vindt dat er sprake was openlijke geweldpleging, poging doodslag en poging zware mishandeling. Het horen van getuigen en het bestuderen van camerabeelden wees volgens de officier van justitie uit dat alle de vier mannen een gewelddadige rol hadden en dat er sprake was van medeplegen.

Eerste klap

Op de beelden is te zien dat Farouk H. (43) de eerste klap uitdeelde. Ook Giuliano L. (29) mengde zich zichtbaar in de strijd. Er werden schoppen gegeven toen het slachtoffer op de grond lag. De mishandeling stopte toen het slachtoffer bewusteloos was. Tegen hen is de eis 20 maanden en 27 maanden cel.

Dimitri B. (28) en Etous Belserang waren minder of helemaal niet direct fysiek betrokken. Maar volgens de officier van justitie had Etous Belserang (37) een sturende rol, de eis tegen hem is 2,5 jaar cel. Tegen Dimitri B. is de eis negen maanden.

De verdachten waren tot nu nu op vrije voeten. Etous Belserang is voortvluchtig. Over hem zei de officier:

Hij weet al bijna een half jaar dat hij wordt gezocht voor dit ernstige feit. Er zijn meerdere serieuze pogingen gedaan om hem aan te houden, ook afgelopen weekend nog. Hij houdt zich bewust en kennelijk goed schuil, en wil zich daarmee duidelijk aan zijn berechting onttrekken. Hieruit spreekt een minachting voor de rechtsstaat. Hij stelt zichzelf boven de wet, hetgeen past bij de cultuur van de motorclub waar hij een hoge rang bekleedt.

Zijn advocaat zei in februari nog dat Belserang zich snel zou melden. Hij staat momenteel gesignaleerd, aldus justitie.

Zie ook:

Verdachten mishandeling club Amstelveen vrij

Satudarah-lid vast voor geweld in club

‘Verdachte geweldpleging Satudarah zal zich melden’