Frank ‘De Tank’ en de politieagent

Justitie in Antwerpen heeft politieagent G.V. gearresteerd voor betrokkenheid bij internationale cocaïnehandel. V. zou gelieerd zijn aan de bende van Frank V., alias De Tank. In het onderzoek naar de organisatie van De Tank werden vorige week tien personen aangehouden, waaronder de politieagent, aldus de Gazet van Antwerpen.  

Frank V., vanwege zijn indrukwekkende bodybuilder-postuur ook wel De Tank genoemd, zou samen met zijn zwager Patrick Y. aan het hoofd staan van een bende die drugs uithaalt in de haven van Antwerpen. Justitie verdenkt de organisatie van het importeren van tenminste 2000 kilo coke.

Ingehuurd

De Tank zou zich, vanwege zijn goede contacten in de Antwerpse haven, in hebben laten huren door zowel Nederlandse als Belgische drugshandelaren. De Gazet van Antwerpen schrijft ook dat De Tank verwikkeld lijkt te zijn in de gewelddadige bendeoorlog die al enkele maanden in de Antwerpse cocaïnewereld woedt. Onbekenden schoten eind februari met een automatisch wapen op het appartement van De Tank in Sint-Job-in-’t-Goor en probeerden er ook brand te stichten met brandbommen.

Bekende namen

In het onderzoek duiken andere bekende namen op uit het Antwerpse milieu, zoals Jorn R., wiens auto werd doorzeefd met kogels, en Ahmed A., betrokken bij de Mixers (een groep rond de familie S., oorspronkelijk afkomstig uit Marokko).

Frank V. zat vorig jaar drie maanden in voorlopige hechtenis vanwege een witwasonderzoek. De precieze rol van de politieagent in de organisatie van De Tank is nog niet duidelijk.