Geert G.: ‘Lau G. heeft mannen doodgeschoten’

De twee Marokkaanse mannen uit Venray waarvan de lichamen begin mei zijn gevonden, zijn door Lau G. doodgeschoten. Dat heeft de andere verdachte in de zaak, Geert G., verklaard. Zo blijkt tijdens de regiezitting maandag in de rechtbank in Maastricht.

(beeld: L1)

Zwijgen

Lau G. heeft sinds hij voor de derde keer in deze zaak op is gepakt, gezwegen. Daarvoor ontkende hij ten stelligste iets te maken te hebben met de verdwijning van de mannen. De advocaat van Lau G. heeft aangegeven dat hij komende woensdag een uitgebreide verklaring af gaat leggen over de gebeurtenissen. Dan wordt G. verhoord door de rechter-commissaris.

Zelfmoord

G. heeft in de cel een einde proberen te maken aan zijn leven. Er werd gespeculeerd of dit een manier was om via het ziekenhuis te ontsnappen. In zijn cel zijn toen verschillende afscheidsbrieven aangetroffen, gericht aan familie en 1 of 2 gericht aan zijn advocaat.

Doorbrak

Toen medeverdachte Geert G. in de cel werd geconfronteerd met de zelfmoordpoging en de afscheidsbrieven van Lau G. doorbrak hij het stilzwijgen. Hij verklaarde dat de Marokkaanse mannen in hadden gebroken in een wietschuur van de twee vrienden Geert G. en Lau G., daar zijn ze door Lau G. doodgeschoten. Geert G. is daar naar eigen zeggen getuige van geweest. Hij heeft aangegeven waar de mannen begraven lagen, de politie heeft ze daar ook aangetroffen.

De inhoudelijke behandeling van deze zaak staat gepland voor begin november 2014.