Gegijzelde makelaar vrijgelaten bij Drunen

De gegijzelde makelaar Ronald Maurits (53) die vrijdag in het Gelderse Nunspeet onder dwang werd meegenomen, is dezelfde dag in de omgeving van Drunen in Noord-Brabant vrijgelaten. Waar precies is nog in onderzoek, zo bleek in Opsporing Verzocht.

Mercedesbus

Uiteindelijk kwam hij die avond rond 21.00 zelf naar zijn huis in Doornspijk gelopen. Op vrijdag 2 december werd hij omstreeks 10.30 uur een auto gedwongen en meegenomen door drie mannen vanaf de Oenenburgweg in Nunspeet. Hij is met vastgebonden handen in een BMW gezet. Uiteindelijk stappen de drie ontvoerders in een Mercedesbus, een zwarte BMW en de auto van het slachtoffer. Na een half uur wordt de Mercedesbus leeg teruggevonden op een carpoolplaats aan de Eperweg bij Nunspeet.

Motieven

Omdat de daders nog niet aangehouden zijn, wil de politie voor de veiligheid van het slachtoffer niet te veel kwijt over wat er in die tussentijd met hem gebeurd is. Wel kan gezegd worden dat hij bedreigd is.  Op dit moment onderzoekt de politie nog wat mogelijke motieven voor de ontvoering geweest kunnen zijn. Verder inventariseren ze waar er misschien beelden van de daders zijn opgenomen, bijvoorbeeld bij tankstations. Er zijn behoorlijk wat plekken waar de daders geweest zijn.

De auto van het slachtoffer is achtergelaten in Putten.