4,5 ton cocaïne onderschept in twee weken (UPDATE)

In Hazeldonk, aan de Belgisch-Nederlandse grens, is gisteren een enorme partij van 4.000 kilo cocaïne onderschept. De cocaïne zat verstopt in een lading bananen. Drie mannen zijn aangehouden wegens betrokkenheid bij drugssmokkel en –handel. In de haven van Rotterdam blijkt onlangs nog eens 473 kilo coke te zijn onderschept.

De Douane en de politie hebben donderdagmiddag 12 januari 2017 in een loods in Hazeldonk een partij van bijna 4000 kg cocaïne aangetroffen dat is vandaag pas bekend gemaakt. De geschatte straatwaarde is maar liefst 200 miljoen euro. De lading is via de haven van Antwerpen naar Nederland gebracht. De Belgische Douane tipte de Nederlandse collega’s over een mogelijk drugstransport. Hierop heeft de Nederlandse Douane de loods in Hazeldonk doorzocht en trof daar de drie verdachten aan terwijl zij de vrachtwagen uitlaadden. De mannen zitten in beperking en worden gehoord. De politie doet verder onderzoek naar de herkomst van de drugs. De geschatte straatwaarde is 200 miljoen euro.

Foto politie
In de eerste week van januari is volgens het Openbaar Ministerie bij een controle door de Douane is in de Rotterdamse haven een cocaïnetransport van 473 kilo cocaïne onderschept. De drugs waren meegekomen in een lege tankcontainer die afkomstig was uit Suriname. Donderdag is een 54-jarige man uit Numansdorp aangehouden, die vermoedelijk betrokken is bij het transport. De drugs waren verpakt in zilverkleurige pakketten die aan de voor- en achterkant van de container achter metalen platen waren verstopt.