Henk E. krijgt 14 jaar cel voor omkoping douanier

De Schiedamse crimineel Henk E. is door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot 14 jaar cel voor onder meer omkoping van de douane-ambtenaar Gerrit G.. Het Openbaar Ministerie had 16 jaar tegen hem geëist.

2015

Henk E. is ook veroordeeld voor deelname aan verschillende cocaïnetransporten van 400 en 220 kilo die in het voorjaar van 2015 in Rotterdam werden aangevoerd in containers vanuit Brazilië. De rechtbank denkt dat Henk E. gebruik maakte van de diensten van douane-ambtenaar Gerrit G., die een rol had bij het selecteren van containers voor controle. Advocaat Jan Boone gaat voor zijn client in hoger beroep.

Doussie

E.’s zoon Marco werd vrijgesproken van omkoping, hij kreeg zes jaar cel, na een eis van twaalf jaar. Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers laat weten dat hij nog nader met zijn cliënt wil overleggen over een hoger beroep. De andere zes verdachten kregen straffen van tussen de twee en zes jaar.

De zaak staat los van de zogeheten Doussie-zaak. Gerrit G. staat daarin terecht naast enkele andere verdachten. De rechtbank zal in die zaak waarschijnlijk later dit voorjaar vonnissen.