‘Hij gedroeg zich in Limburg als een tiran’

Bandidos-voorman Harrie Ramakers werd een aantal maanden geleden uit motorclub No Surrender gezet en startte voor het eerst in Nederland een chapter van de Bandidos. No Surrender-president Klaas Otto zegt deze week in Panorama dat Ramakers zich in Limburg als een tiran heeft gedragen. Een overbuurman zegt door Ramakers te zijn afgeperst.

‘Hij heeft met iedereen in Limburg ruzie’, zegt Klaas Otto in Panorama. ‘Ik heb hem eigenlijk een tweede kans bij een motorclub gegeven, maar Harrie past niet meer binnen de MC’s. Hij is nog van de oude stempel.’

Afpersing

Panorama ging op reportage in Limburg en sprak onder meer met buurtbewoners in Nieuwstadt, woonplaats van Harrie Ramakers. In eerste instantie leek Ramakers een “gewone” burger te zijn, maar de overbuurman deed een boekje open. Hij sprak over een langlopend conflict over de het niet betalen van huur, wietkwekerijen en afpersing.

Beveiligd

‘Toen hij hier kwam wonen, heb ik twee panden aan hem verhuurd. Hij zette zijn zoon erin. Daarna begonnen de problemen. Ze betaalden de huur niet en er bleek na enige maanden een wietkwekerij in een van de woningen te zitten. Ik heb mijn huis niet voor niets zo goed beveiligd’, zegt een overbuurman. ‘Het is gewoon afpersing’, zegt hij. ‘Ramakers zegt dat ik 18.000 euro van hem gehad heb. Dat is gewoon niet waar. Hij zegt ook dat ik hem heb bedreigd. De omgekeerde wereld. Dat vond de rechtbank gelukkig ook nadat ik een kort geding tegen hem had aangespannen.’

Nomads

In Panorama meer over dit verhaal, het verleden van Ramakers bij onder meer de Nomads en reactie van Klaas Otto. Ook op het aanstellen van Lau G. als president van een nieuw chapter in Limburg.

Donderdag is het voorarrest van de opgepakte Bandidos met dertig dagen verlengd.