Hoerendorp verkocht aan hoogste bieder

De even buiten Willemstad, Curaçao, gelegen rosse buurt Campo Alegre wordt bij opbod verkocht, aldus De Telegraaf. Het Openbaar Ministerie van Curaçao hoopt het terrein voor het einde van dit jaar te zullen verkopen.

Boete

Met de verkoop van “Blaatjie Bèrde” (het Groene Blaadje) wil justitie een openstaande boete van 6 miljoen euro vereffenen. Het ministerie van Financiën op Curacao coördineert de verkoop die mogelijk is door de pluk-ze-wetgeving. De voormalig eigenaar Giovanni van Ierland is in 2009 geliquideerd. Hij liet crimineel geld in de verzameling van bordelen en horeca vloeien. De Amsterdamse vastgoedcrimineel Willem Endstra en diens adviseur Bram Zeegers deden zaken met Van Ierland, die ooit Bram Moszkowicz als advocaat had in een drugs- en witwaszaak.

Regels

Er is al belangstelling getoond voor Campo Alegre door investeerders maar het OM wijst onderhandse verkoop af. Wat de bestemming van het terrein gaat worden is nog onduidelijk. Er opnieuw een mega-bordeel vestigen is een mogelijkheid. Maar de aangescherpte regels voor werkvergunningen en visa maken het minder makkelijk dan voorheen vrouwen en meisjes uit alle hoeken van de Caraïben en Zuid-Amerika in te laten vliegen.

Afwenden

In betere tijden werkten er dagelijks zo’n 150 prostituees, de afgelopen maanden was het aanbod veel minder, aldus De Telegraaf. Overigens hoopt de directie van Campo Alegre nog altijd een veiling af te wenden. Campo Alegre is 65 jaar geleden buiten Willemstad gevestigd om overlast in het centrum tegen te gaan.