Identificeren slachtoffers Koudekerke moeilijk (UPDATE)

De politie vermoedt dat de twee slachtoffers van het misdrijf in Koudekerke een echtpaar uit Middelburg is: een 43-jarige man en 39-jarige vrouw die jonge kinderen achterlaten. De politie zegt echter nog steeds niet helemaal zeker te zijn over de identiteit.

Forensisch sporenonderzoek

Die identiteiten zullen waarschijnlijk pas zaterdag definitief kunnen worden vastgesteld. Forensische medewerkers zijn tot vrijdagmorgen rond 02.30 bezig geweest met een sporenonderzoek. Rond 22.30 uur waren de lichamen geborgen en naar een mortuarium gebracht. Zaterdag worden secties verricht en vindt de verdere identificatie plaats. Vermoedelijk kan de politie dan de definitieve identiteiten van de slachtoffers bepalen.

Wat de reden is dat de vaststelling van de identiteit zo moeilijk gaat zegt de politie niet, mogelijk in het belang van het onderzoek. Volgens de Zeeuwse Courant gaat het om een stel van Servische afkomst en vertonen ze sporen van ernstige mishandeling.

Kinderen

Agenten zijn donderdagmorgen onmiddellijk na de vondst van de slachtoffers naar het vermoedelijke adres van de minderjarige kinderen in Middelburg gegaan. Hierbij troffen ze drie meerderjarige kinderen en twee minderjarige kinderen van 13 en bijna 3 jaar aan. De kinderen zijn opgevangen. Jeugdhulpverleningsinstanties, zoals de Raad voor de Kinderbescherming en Intervence zijn gewaarschuwd om de zorg en opvang te organiseren. In de loop van donderdag is door de kinderrechter de voorlopige voogdij voor de minderjarige kinderen geregeld. Familierechercheurs en een medewerker van Intervence ondersteunen de kinderen in deze moeilijke tijd.

Onderzoek woning

Naast de opvang van de kinderen hebben agenten met de rechter-commissaris donderdag onderzoek gedaan in de woning van de slachtoffers aan de Tamariskenlaan in Middelburg. Dit onderzoek werd verricht in het lopende rechercheonderzoek.

Ook de toedracht van de gewelddadige dood van de Middelburgers is nog voorwerp van onderzoek en hier wilde politie evenmin iets over kwijt.