‘Ik ben onschuldig, ik ben het slachtoffer’

De Utrechtse oud-dierenarts Peter Putker heeft aan de Colombiaanse krant El Universal een interview gegeven over de zaak van zijn vermoorde echtgenote Durdana Bruijn. Putter bezocht de redactie van de krant met zijn oudste zoon Roderick, zijn zus Miriam en twee andere familieleden.

33 jaar

Hij was ook vergezeld van een Colombiaanse advocaat. Hoewel hij geen verdachte is zegt de politie wel de mogelijkheid te onderzoeken dat hij betrokken was bij de dood van zijn vrouw, afgelopen 19 september. Putter woonde samen met Durdana in Utrecht. De twee kenden elkaar al meer dan 33 jaar en hadden samen drie kinderen. Hij zegt nooit echtelijke problemen met zijn vrouw te hebben gehad.

Cuba

De twee waren al drie jaar op reis met hun zeilboot. Zeven weken geleden waren ze in Colombia aangekomen vanuit Curaçao. Op 15 september arriveerden ze in Cartagena. Het plan was via Panama door te reizen naar Cuba.

Kreeft

Putker:

‘We hebben gekaart en aan boord. Er waren nog één zeiljacht en twee motorjachten in de baai maar die vertrokken aan het eind van de middag en we lagen daar alleen. We kochten een kreeft van vissers die voorbijkwamen. Durdana ging die klaarmaken voor een romantisch etentje.’

De getuige die vertelt dat ze de twee heeft horen ruzie maken vergist zich volgens de advocaat van  Putker:

‘Hoe kan je op 100 meter van de oever horen dat er ruzie is op een zeilboot, dat is onmogelijk, dat kan niet. Durdana was een vrolijke vrouw, die veel met haar armen bewoog als ze sprak. We twijfelen er niet aan dat er getuigen opdagen die de 30 miljoen peso (9.000 euro) zullen willen hebben die de politie heeft uitgeloofd.’

Staaf

Putker legt uit dat hij beneden in het schip was en twee indringers zag. Toen hoorde hij zijn vrouw schreeuwen en zag er nog twee. Putter: ‘ze zetten me met een metalen staaf tegen haar hoofd vast tegen een wand. Zo is de hoofdwond ontstaan.’ Toen ze op de vlucht gingen ging hij naar boven en vond zijn vrouw. Ze was geboeid en had een bebloede handdoek rond haar hoofd, aldus Putker.

Slachtoffer

Putker zegt dat hij nog mond op mond beademing bij zijn vrouw heeft gegeven. ‘Ze namen geld mee, een tas en twee camera’s’, zegt de advocaat van Putker. Volgens de advocaat is het niet gek dat Putker niets merkte toen de indringers het schip op klommen. Er was een ladder en het jacht was 12 meter en woog 16 ton. ‘Ik ben onschuldig, ik ben het slachtoffer, zegt Putker.

Zie eerdere berichten:

Echtgenoot dode vrouw mogelijk verdachte

Nederlandse vrouw op zeiljacht gewurgd

‘De Nederlanders hadden een discussie’