Lau G. blijft ontkennen

Lau G., die vast zit voor een dubbele moord in Venray in 2006, heeft vrijdag voor het eerst een verklaring afgelegd tegenover de politie. Dat heeft zijn advocaat Marcel Heuvelmans tegen De Telegraaf bevestigd. G. ontkent dat hij Fouad Bendella (23) en de 19-jarige Karim Fourkour heeft doodgeschoten. De stoffelijke overschotten van de twee werden in mei in een bos in Arcen gevonden.

Beeld: L1

De lichamen van de twee mannen werden op een perceel vlakbij een woning waar G. heeft gewoond, gevonden. De zoektocht was begonnen nadat een medegevangene had verteld dat G. tegen hem had gezegd dat hij de twee had doodgeschoten.

Mede-verdachte Geert G. (geen familie) heeft nadat hij werd geconfronteerd met de verklaringen van de medegevangene en een afscheidsbrief van Lau G., die een zelfmoordpoging deed, verteld waar de lichamen lagen. Geert G. heeft tegen de politie verklaard dat Lau G. de mannen heeft vermoord en de lichamen heeft begraven.

G. heeft gezegd dat hij de moorden niet heeft gepleegd. 'Volgens mijn cliënt is er iets heel anders gebeurd', vertelt zijn advocaat tegen De Telegraaf. 'Wat precies kan ik nu niet zeggen, want dan zou ik getuigen, die als gevolg van het verhoor van Lau nu gehoord moeten worden, kunnen beïnvloeden.