Levenslang voor hoofdverdachte moord Wiels

De rechtbank in Willemstad heeft Elvis ‘Monster’ Kuwas (37), hoofdverdachte voor de moord op politicus Helmin Wiels, een levenslange gevangenisstraf opgelegd. Dat is conform de eis van justitie.

NLS

Kuwas zou ook verantwoordelijk zijn voor de moorden op Raikel Conception in januari 2013 en Lionel Arnaud in juni 2012. Kuwas zou lid zijn van No Limit Soldiers (NLS), een criminele organsiatie uit de wijk Koraal Specht. In het strafdossier staat dat Kuwas tegen familie en zijn echtgenote opgeschept over de moorden en nam hij zelfs een vriendin mee naar een locatie waar hij die moorden heeft gepleegd.

Naast Kuwas staan nog drie andere personen terecht. Tegen hen zijn celstraffen tot 20 jaar geëist.

Bemiddelaar

De vermeende bemiddelaar tussen de uitvoerders en de opdrachtgevers van de moord op politicus Helmin Wiels op Curaçao werd enkele weken geleden vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte in de zaak, maar kwam na elf maanden voorarrest onder voorwaarden vrij. De vrijlating van Burney 'Nini' Fonseca was een grote klap voor het Openbaar Ministerie. Volgens de rechter is er geen uitzicht op de afronding van de zaak tegen Fonseca en mag hij het onderzoek daarom in vrijheid afwachten. Fonseca had vrijdag voor zijn vrijlating tegen de rechter gezegd dat hij terug wilde naar zijn vrouw en kinderen en dat hij 'niets te maken heeft met deze zooi'.

Alle berichten over deze zaak.