Man doodgeschoten in Zwolle

De man die op de vroege woensdagochtend in een Zwolse woonwijk is geliquideerd is de 48-jarige Robert Voorhorst. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De Zwolse krant De Stentor schrijft dat Voorhorst kok was die meerdere horecazaken in onder meer Zwolle en Zeewolde uitbaatte. Hij laat een vrouw en een kind na.

Onder vuur

De man werd in zijn auto rond 06.00 op de Akkerbergstraat onder vuur genomen, in de Zwolse wijk Stadshagen. Buurtbewoners hebben aan RTV OOST gemeld dat het leek alsof er met een automatisch wapen geschoten werd. De dader of daders zijn na de schietpartij gevlucht. Van hen ontbreekt ieder spoor. De straat is afgezet voor verder onderzoek.

Gwtuigen zeggen dat de man mogelijk werd beschoten op het moment dat hij een parkeervak inreed. Na de kogels reed de wagen door een tuin in aan de overkant van de straat. De wielen bleven draaien toen de daders al waren gevlucht.

Wat het motief is voor de moord, is nog onbekend. Volgens buurtbewoners zou de 48-jarige man kok van beroep zijn en geen crimineel verleden hebben. Sommige buurtbewoners beweerden zelfs dat er sprake zou zijn van een vergissing. De politie kon daar verder nog geen uitspraken over doen.