Medeverdachte Bandidos ‘spil in wapenhandel’

Autohandelaar Johan K., die vorige maand met 14 Bandidos werd opgepakt bij een grote actie tegen motorclubs in Limburg, is volgens justitie de spil in internationale wapenhandel. De autohandelaar is geen lid van de motorclub, maar zou nauwe banden met leden van de Bandidos hebben.

Dat melden de Limburgse kranten. Johan K. wordt in verband gebracht met de raketwerpers, machinegeweren, munitie en andere wapens die bij de actie werden gevonden. De wapens werden gevonden in garageboxen in Geleen, die op naam stonden van K.

Telefoontaps

Ook zou hij betrokken zijn bij het drugslab, dat op het woonwagenkamp in Geleen werd gevonden. K. woont op dat woonwagenkamp. Johan K. zou goede contacten hebben met William V., een van de Bandidos. De wapens die K. aan de motorclub zou leveren, zouden onder meer worden dooverhandeld door leden van de motorclub.

De Bandidos die bij de actie werden opgepakt, waaronder president Harrie Ramakers, worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie, drugshandel, afpersing en betrokkenheid bij een vechtpartij in een kroeg in Sittard. Er zou onder meer telefoontaps als bewijsmateriaal zijn.