Mogelijk doorbraak in Bredase liquidatie

Voor de liquidatie van Peet van der Linde (60) op 6 januari van dit jaar is een tweede verdachte in beeld. Eerder werd Corné R. (42) uit Sprundel aangehouden als mogelijke schutter. Volgens BN/De Stem richt het onderzoek zich nu op Piet S. (41).

Feestje

Nu blijkt dat S. en verondersteld schutter R. op 20 februari samen zijn aangehouden in Roosendaal na een wilde achtervolging door de politie vanuit Bergen op Zoom.

S. uit Etten-Leur is een goede bekende van het slachtoffer. Hij was ook al een belangrijke getuige omdat hij samen met Van der Linde op het feestje in café ’t Hoekske was op de avond van de schietpartij. Hij had hem zelfs uitgenodigd.

Otto

S. zit al vast in een onderzoek naar vals geld. In de strafzaak tegen No-Surrender-oprichter Klaas Otto uit Bergen op Zoom speelt hij een belangrijke rol omdat hij aan de politie in februari videobeelden gaf van de verboden ontmoeting van Otto en een medeverdachte. Otto en zijn medeverdachte doorbraken daarmee de voorwaarden van hun voorlopige invrijheidstelling. Hij heeft volgens BN/De Stem de politie ook verteld dat hij als vriend van Otto geheime ‘geldkoffers’ van Otto beheerde.