‘Nico V. weer op vrije voeten’ (UPDATE)

Nico V. is vrijdagmiddag weer op vrije voeten gezet. Dat meldt zijn advocaat Anique Slijters aan Crimesite. Hij werd donderdag aangehouden. Er loopt een groot onderzoek naar Nico V. dat is gestart na de brandstichting in zijn kapitale stolpboerderij in Zwaag.

Witwassen

De Telegraaf schrijft dat V. zou hebben geprobeerd verzekeringsgeld op te strijken door brand te laten stichten in het bedrijf en geld wit te wassen via de boerderij. Het pand stond op naam van zijn vriendin en schoonmoeder die de boerderij ook lieten verbouwen. De vriendin is ook verdacht van witwassen zo bevestigde het OM aan De Telegraaf. Nico V. is donderdagochtend door een arrestatieteam aangehouden.

Bedreiging

Nico V. zou een medewerker van de verzekeringsmaatschappij hebben bedreigd nadat de maatschappij weigerde geld uit te keren aan V.. Hij zou tegen een man hebben gezegd dat hij niet zou schromen mensen in te schakelen om premies te incasseren. Het OM Noord-Holland zie tegen de krant dat ze ‘weten van de bedreiging’. De verzekeringsmaatschappij stortte geld op een derdenrekening. Het geld werd niet uitgekeerd aan V. Het OM heeft beslag gelegd op ruim één miljoen euro.