OM eist 5 jaar cel tegen drugslaborant

Tegen een 40-jarige man uit het Brabantse Knegsel is vijf jaar cel geëist. Hij zou een ondergronds drugslab runnen. Zelf noemde hij het een schuilkelder voor als de wereld zou vergaan.

Luchtfoto’s

Eerder dit jaar kreeg de politie tips binnen, na onderzoek van luchtfoto’s bleek dat de man veel graafwerk op zijn terrein had verricht. Bij een inval werd er pas na lang zoeken iets gevonden. Onder een wiel van een aanhangwagen bleek een mangat te zitten. Via dit gat kwam men uit bij een ondergronds complex. Daar waren drie ruimtes aanwezig: een voor opslag, een ruimte met vrieskisten en een productieruimte. In de laatste ruimte werden de apparatuur en grondstoffen aangetroffen voro het vervaardigen van synthetische drugs. Ook zijn er sporen van mdma en speed gevonden.

Parkinson

Tijdens de zitting in deze zaak sprak de man voor het eerst. Het ondergrondse vertrek had hij gemaakt als verrassing voor zijn vriendin. Zij was bang dat de wereld zou vergaan. De apparatuur had hij gevonden in het bos en had ze als goede daad meegenomen naar huis. De drugssporen hadden agenten zelf aan hun vuile schoenen gehad. Andere aangetroffen drugs had hij gekregen van ‘mannen’ die hem ooit hadden bezocht en bedreigd. Daarnaast had hij de mdma bewaard om hij hiermee een nieuw medicijn tegen Parkison mee wilde maken.

Niks van dat

Officier van justitie C. Tjau-Foe geloofde niets van de verhalen van de verdachte. Hij heeft namens het OM 5 jaar cel geëist, mede omdat er drie vuurwapens zijn gevonden op het terrein van de man. Daarnaast is hij al eens eerder veroordeeld wegens een wietknipperij en het bezit van een vuurwapen.