Eis: 9 en 15 jaar voor dodelijke woningoverval (UPDATE)

Tegen twee hoofdverdachten van een dodelijke woningoverval op Mick Pitai is voor de rechtbank Breda 9 en 15 jaar geëist (in beide gevallen plus tbs). De 48-jarige Pitai werd in september 2015 in zijn huis in Tilburg doodgeschoten. De verdachten waren op zoek naar sieraden en juwelen en werden getipt door de schoonzoon van het slachtoffer. 

Tegen Sherwin W. (21) uit Rotterdam werd maandag negen jaar en tbs geëist. Hij ging samen met de andere hoofdverdachte Adil el B. (21) uit Spijkenisse de woning van het slachtoffer binnen. Tegen die laatste is dinsdag 15 jaar en tbs geeist. Beide jongens hebben al in een jeugd-tbs-kliniek gezeten.

Kennissen

Toen het duo de woning binnen ging, werden ze verrast door de aanwezigheid van vier kennissen van Pitai. Daarop trok Sherwin W. een vuurwapen, waarna de kennissen van Pitai werden geboeid en op de bank achtergelaten. Sherwin W. ging vervolgens met de met tape geboeide Pitai naar boven om de sieraden te halen. Daar ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer werd neergeschoten. Volgens W. zelf wist hij niet dat hij Pitai had geraakt.

Eisen

Tegen Marvin M (21) uit Spijkenisse werd vijf jaar cel geëist. Hij had de twee naar de woning van Pitai gereden, maar wist naar eigen zeggen niets van de plannen van de beroving. Avi K., de 25-jarige schoonzoon van het slachtoffer, hoorde zes jaar celstraf eisen, omdat hij de verdachten op het spoor van Pitai had gezet. Avi K. heeft nog steeds een relatie met de dochter van het slachtoffer.