Onderzoek naar vernietigen kleren Nicole van den Hurk

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat uitzoeken of het zo is dat de kleren die Nicole van den Hurk droeg toen ze werd vermoord, binnen twee maanden na de vondst van haar lichaam zijn vernietigd. Op verzoek van de advocaat van verdachte Jos de G. heeft het OM ingestemd met het onderzoek.

Sporenonderzoek

In het strafdossier zit een bericht van 11 januari 1996 over de vernietiging van de kleren. Advocaat Job Knoester vindt het onbegrijpelijk als de kleren echt zo snel zijn vernietigd. Volgens hem was het met nieuwe technieken nu mogelijk geweest om sporenonderzoek te doen op de kleren.

DNA

Jos de G.(47) uit Helmond zit sinds januari van dit jaar vast als verdachte in de zaak. Zijn DNA vertoonde overeenkomsten met sporen die in 1995 op het lichaam van Van den Hurk gevonden zijn. Hij ontkent iedere betrokkenheid bij de dood van het 15-jarige meisje. Volgens Knoester beteknt de vondst van het dna-spoor niet dat zijn cliënt haar heeft misbruikt en gedood.

Moord

De 15-jarige Eindhovense verdween in oktober 1995 toen ze van haar oma in Tongelre naar winkelcentrum Woensel fietste om er te gaan werken in een supermarkt. Zes weken later werd haar lichaam gevonden in de bosjes tussen Lierop en Mierlo. Ze bleek met geweld om het leven te zijn gebracht en te zijn verkracht.

Eerdere berichten over deze zaak.