Mogelijk opnieuw Passage-verdachte gedood (video)

In een restaurant in Panama-stad is dit weekend een Nederlander neergeschoten. Hij is met zware verwondingen aan het hoofd naar een ziekenhuis vervoerd waar hij zou zijn overleden, maar dat is niet bevestigd. De schietpartij zou hebben plaatsgevonden even na 13.30 zaterdagmiddag (lokale tijd) in de 49ste straat-oost in Bella Vista.

Jacob

Lokale media identificeerden de man als ‘Jacob’ (44). Hij is naar het Santo Tomás-ziekenhuis overgebracht. Hij zou ongeveer 15 minuten op het terras hebben zitten praten met zijn tafelgenoot die tegelijk met hem was gearriveerd en ongedeerd is gebleven. Het zou gaan om een man van Panamese nationaliteit. Twee mannen op een motor zouden zijn gestopt voor het restaurant waarna één man het slachtoffer onder vuur nam. De gesprekspartner van het slachtoffer werd aangehouden. De rugzak van het slachtoffer is door de politie in beslag genomen.

Sjaak

Verschillende bronnen meldden aan Crimesite dat het zou gaan om Jacob “Sjaak” B. (44), verdachte in het grote liquidatieproces Passage. Dezelfde bronnen meldden zondagavond dat B. zou zijn overleden, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken zei zondagavond laat tegen de NOS dat dat nog onduidelijk was. Eind december werd de Amsterdammer Khalid Jaafar in Panamá-Stad-Bella Vista vanuit een auto doodgeschoten. Jaafar zou een contact geweest zijn van B. die na deze moord naar Panamá zou zijn gereisd.

Bewakingscamera

Een bewakingscamera in het restaurant waar Sjaak B. zat te eten, legde de liquidatie vast. Het beeld verscheen vanavond in de Panamese media. De politie is op zoek naar de dader.

Alle berichten over Sjaak B..