Opnieuw dode bij schietpartij Amsterdam (UPDATE)

In Amsterdam-Slotermeer is zaterdagavond een 39-jarige Amsterdammer doodgeschoten. Personeel van een Mobiel Medisch Traumateam heeft nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren, maar dat was tevergeefs. Een groot deel van de straat waar de schietpartij plaatsvond, werd afgezet voor sporenonderzoek. 

Er zou meerdere keren zijn geschoten. Een ooggetuige meldt regionale omroep AT5 dat hij schoten en geschreeuw heeft gehoord. De politie spreekt inmiddels van een liquidatie.De schietpartij vond plaats rond 22.30 in de Slauerhoffstraat. Wat de aanleiding voor de schietpartij was, is onduidelijk. Het onderzoeksteam is op zoek naar één verdachte.

Het is onbekend of de verdachte na het schietincident te voet of per auto is gevlucht. Wel hebben getuigen vlak na het incident een auto met hoge snelheid zien wegrijden. Het onderzoeksteam kamde vannacht de buurt uit op zoek naar de verdachte. Rond kwart over drie werd de afzetting opgeheven, een verdachte werd niet aangetroffen.

AT5 meldt dat het slachtoffer Aytas Göraler is, voorheen eigenaar van Club The Sand, een feestlocatie in Amsterdam-Westpoort.

Vorige week vrijdag viel er ook een dode bij een schietpartij in Slotermeer. Toen overleed de 34-jarige Serviër Dalibor Spasic, die in Breda woonachtig was. Voor deze moord is een 19-jarige Amsterdammer aangehouden. Deze schietpartij was waarschijnlijk een afrekening in het criminele circuit.