Oud-minister vrijgelaten in zaak-Wiels

De Curaçaose oud-minister van Financiën George Jamaloodin wordt vrijgelaten in de zaak rond de moord op politicus Helmin Wiels. Jamaloodin werd vorige maand opgepakt omdat hij opdracht zou hebben gegeven voor de moord, maar de rechter-commissaris zegt dat er niet genoeg ernstige bezwaren zijn om hem vast te houden.

Eerder werd zijn halfbroer, de loterijbaas Robbie Dos Santos, vrijgelaten. Hij wordt ervan verdacht de moordenaars te hebben ingehuurd die Wiels hebben geliquideerd. Hij is net als Jamaloodin nog verdachte in de zaak.

Eerder begon de oud-minister een hongerstaking uit protest tegen zijn arrestatie en tegen de omstandigheden in de gevangenis. Hij zou dat maar een dag hebben volgehouden, daarna is hij weer gaan eten.

De zaak tegen de uitvoerders van de moord is afgelopen week begonnen. Daarin zijn een levenslange gevangenisstraf tegen de hoofdverdachte en 20 jaar cel tegen een handlanger geëist. Elvis K., de hoofdverdachte, had eerder een bekentenis afgelegd maar trok die op de eerste procesdag weer in. Hij zou onder druk zijn gezet door de officier van justitie om te bekennen.