Britse MP: nieuw onderzoek Maddie McCann

De Britse premier David Cameron heeft aan de politie de opdracht gegeven een nieuw onderzoek te doen naar de verdwijning van het toen 4-jarige meisje Maddie McCann dat in 2007 spoorloos verdween tijdens een vakantie in de Algarve in Portugal. In Portugal en Engeland staakte de politie de zoektocht in 2008. De bedoeling is dat Scotland Yard in Londen nog eens alle beschikbare informatie op een rijtje zet. Deze politieke push komt nadat de Britse krant The Sun begin mei, op de verjaardag van Maddie, een lezersactie startte. Bovendien presenteerde Kate McCann onlangs een boek over haar leven.

Kate McCann zegt dat ze de hoop nog steeds niet heeft opgegeven.

Als de nieuwe inventarisatie een spoor oplevert komt er een groot onderzoek op gang zo heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken beloofd.

Hoofdcommissaris van de Metropolitan Police Paul Stephenson zegt dat hij een eliteteam heeft geformeerd dat met een ‘fijne kam’ nog eens door alle bewijsmateriaal zal pluizen.

In het net verschenen boek van Kate McCann (43) beschrijft zij haar leven sinds de verdwijning van haar dochter. ‘Ik kon geen tv kijken, geen boek lezen, niet naar muziek luisteren en geen seks hebben.’

Een aantal jaren geleden schreef de Portugese onderzoeksleider Gonçalo Amaral, van de plaatselijke politie, een boek over de affaire. Hij was onder zware Britse kritiek komen te staan omdat hij de ouders enige tijd als verdachte bestempelde. In de ogen van de Portugese politie waren er een aantal ongerijmdheden in de verklaringen en het gedrag van de ouders van Maddie McCann.

In het boek zette hij alles op een rij en suggereerde zelfs dat de McCanns de ontvoering in scene hadden gezet. Het boek (De waarheid over de leugen ) is in Portugal door de rechter verboden, maar is in Nederland vertaald en verkrijgbaar.

In de ogen van de Portugese politie waren er een aantal ongerijmdheden in de verklaringen en het gedrag van de ouders van Maddie McCann. 

Kijk naar een paar uitspraken op de persconferentie van Kate en Gerry McCann:

{youtube}xIc234nRR1A{/youtube}