Politie in het Noorden onderbezet

Nu de georganiseerde criminaliteit in het zuiden van Nederland door een geoliede “taskforce” bestreden wordt blijkt dat in het noorden ruime mogelijkheden voor drugscriminelen bestaan. De Telegraaf schrijft dat de politie Noord-Nederland zwaar onderbezet is.

Geen grote onderzoeken

Het regionale team dat met 75 rechercheurs de georganiseerde misdaad zou moeten bestrijden is in de praktijk een groep van achttien vaste krachten. Het team moet criminele groeperingen die die regionaal en grensoverschrijdend werken aanpakken. Maar daar komt niets van terecht aldus de De Telegraaf. Zo zijn er geen grote onderzoeken gedraaid naar MC’s, die in het Noorden toch ruimschoots vertegenwoordigd zijn.

Wiet

Uit het toenemend aantal incidentele ontdekkingen door de politie van wietplantages valt te concluderen dat criminele ondernemers in het landelijke noorden steeds meer kansen zien. Er is echter de laatste jaren maar één enkel groot wiet-onderzoek in het noorden geklapt.

In De Telegraaf spreken de oud-burgemeester van Groningen en een officier van justitie hun zorg uit. Volgens hen kunnen criminele organisatie in het noorden nu ongemerkt en gestaag in kracht toenemen. De politie in Noord-Nederland erkent de problemen.

Verontruste Tweede Kamerleden gaan de minister van Justitie vragen stellen.