“Popeye” heeft een nieuwe advocaat

Nadat vorige week bekend werd dat de advocaat van Anouar B. (alias Popeye) – Rutger Lonterman – de verdediging neerlegde heeft Popeye nu een nieuwe advocaat: Inez Weski. Weski heeft desgevraagd aan Crimesite bevestigd dat ze zich dit weekend als advocaat heeft gesteld.

Maart

Anouar B. en medeverdachte Adil A. zijn tot levenslang veroordeeld voor de dubbele moord in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt in december 2012, waarbij Yousseff Lkhorf (28) en Saïd el Yazidi (21) om het leven kwamen. De zaak draait nu al ruim anderhalf jaar in hoger beroep bij het gerechtshof in Amsterdam. De bedoeling was om de zaak vanaf maart inhoudelijk te behandelen.

Gesplitst

Dat zal in de zaak van Anouar B. niet gaan lukken omdat de nieuwe advocaat Weski zich nog geheel in de dossiers in moet lezen. Komende week zal het gerechtshof bekendmaken of de zaken van B. en A. zullen worden gesplitst en wanneer en hoe de behandeling verder zal gaan.

Inez Weski zegt na een eerste oriëntatie ‘mogelijkheden’ in het dossier te zien. Weski spreekt geruchten fel tegen als zou Anouar B. kroongetuige willen worden: ‘Er is geen sprake van dat B. zal gaan “zingen” tegen de politie, of hoe men dat ook wil formuleren.’

Eerdere berichten over het hoger beroep in de zaak:

Wat zag Benaouf A. terwijl hij wegrende? (VIDEO)

Heen en weer rijden met een Audi RS4 (VIDEO)

Uitleg over de reconstructie “Staatsliedenbuurt” (VIDEO)

Waarom reconstructie “Staats” belangrijk is (UPDATE)