Politie: 150 tips overval Rotterdam

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht 150 tips gekregen over de overval bij Securcash in Rotterdam van maandagochtend vroeg. Het programma toonde beelden van bewakingscamera’s van auto’s die de daders mogelijk hebben gebruikt als vluchtauto. Het gaat onder meer om een auto die vlak voor de overval aan komt rijden. De politie wil ook informatie over twee auto’s die in de buurt na de overval weg zijn gereden. Of de binnengekomen informatie nuttig is moet worden afgewacht.

(foto RTV Rijnmond)

 

Meerdere overvallers forceerden maandag eerst het hekwerk rond het bedrijf en bliezen toen een toegangsdeur op. In het bedrijf werd op dat moment geld verdeeld voor transporten naar onder andere banken en geldautomaten.

De politie vroeg ook of er misschien mensen zijn die geldzakken (sealbags) hebben gevonden die de overvallers mogelijk hebben weggegooid.

Bij de overval schoten de daders twee medewerkers van het waardetransport bedrijf neer. De medewerkers zijn zwaargewond, maar inmiddels buiten levensgevaar. Hoeveel er is geroofd blijft nog onbekend.

De overvallers zijn gevlucht via de Kiotoweg, Hongkongstraat, Matlingeweg, Doenkade, richting de A13 en richting Rotterdam centrum.

Zie Opsporing Verzocht.