Reconstructie in zaak Michelle Mooij

Politie en justitie hebben dinsdag in aanwezigheid van een rechter-commissaris in Alkmaar een reconstructie uitgevoerd in de zaak Michelle Mooij (24) uit 2010. In januari van dat jaar werd het stoffelijk overschot Michelle aangetroffen in haar woning in Alkmaar. Uit eerder onderzoek kwam het Openbaar Ministerie (OM) tot de conclusie dat er geen sprake was van een misdrijf.

Nabestaanden van het 24-jarige slachtoffer konden dat niet geloven en maakten bezwaar tegen die beslissing. Daarop heeft het hof in april van dit jaar besloten dat het OM nog enkele zaken moet onderzoeken in deze zaak.

Een van die zaken was een reconstructie in de woning van de jonge vrouw om te kijken wat er precies is gebeurd in 2010. Dat heeft het OM dinsdag gedaan in een soortgelijke woning.

De resultaten zijn nog niet bekend en er wordt nog verder onderzoek gedaan. De 24 -jarige Alkmaarse werd in 2010 levenloos aangetroffen in de woonkamer van haar woning in Alkmaar. Ze hing aan een koord, die bevestigd was aan een lampenhaakje.

Lees ook:

Zaak Michelle Mooij heropend