Remy H. aangehouden voor meineed

Dwight S. en Remy H., de moordenaars van Thomas van der Bijl, moesten vandaag als getuigen verschijnen bij het hoger beroep van het Passage-proces. Dwight S., de schutter, was dit maal wel aanwezig, maar weigerde ook maar iets te zeggen. Remy H. (zie foto) werd later vandaag aangehouden op verdenking van meineed.

Dwight S. weigert al bijna een jaar iets te zeggen over de moord op Thomas van der Bijl. Daarom is eerder deze week al vier maanden gevangenisstraf tegen hem geeist. Ook is zijn voorwaardelijke invrijheidsstelling in gevaar. Aan zijn weigering iets te zeggen kwam vandaag geen verandering.

Meineed

Remy H., gekleed in een spijkerbroek en een witte hoodie, bleef bij zijn eerdere verklaringen: hij is niet schuldig aan de moord op Thomas van der Bijl. Volgens Remy is zijn vroegere vriend Dwight degene die de moord op de kroegbaas heeft voorbereid en uitgevoerd. Hij weet niet van wie Dwight de opdracht kreeg. Het Hof geloofde de verklaringen van Remy H. niet. Vandaar dat H. later vandaag werd aangehouden op verdenking van meineed.

Liquidatie

Op het einde van de zitting kregen ook kroongetuige Fred Ros en Jesse Remmers nog het woord. De laatste nam het op voor Remy H. Volgens Remmers heeft Habes over de ontmoeting tussen Ros, S, H. en hemzelf in Abcoude voorafgaand aan de moord op Van der Bijl wel juist verklaard. Ros vond dat maar onzin: ‘We hebben het in de auto vanaf Abcoude met Dwight, Remy en Jesse “gewoon” over een liquidatie gehad.’

Een deel van de verklaringen van Dwight S. en Remy H. inzake de moord op Thomas van der Bijl zijn na te lezen in het boek De Liquidatie Dossiers.

Zie ook:

Eis: 4 maanden voor moordenaar Van der Bijl

Fred Ros wilde zelf Van der Bijl liquideren

Fred en de vrouwen