Rijke klanten bank afgeperst

Vermogende klanten van de Valartis Bank in Liechtenstein worden afgeperst door hackers. Zij moeten 10% van het tegoed op hun rekening aan de criminelen betalen, anders zullen die hun gegevens zoals rekeningnummers, saldi en adressen publiceren. Onder de afgepersten bevinden zich acteurs, politici en zakenlui.

“Lees dit bericht goed door, omdat het informatie bevat over uw rekening in Liechtenstein.’ Zo begint de afpersingsbrief die verschillende klanten van de Valartis Bank hebben ontvangen. De hackers eisen 10% van het saldo op de rekening van de gedupeerden. Ze willen het bedrag in bitcoins ontvangen.

Hong Kong Chinezen

De Valartis Bank is in handen van Chinezen uit Hong Kong. Anderhalve week geleden maakte de bank bekend dat ze door hackers was aangevallen. De CEO van de Valartis Bank beweerde toe nog dat de hackers geen rekeninggegevens hadden kunnen bemachtigen. Volgens de Duitse krant Bild zou dit niet juist zijn en hebben de cybercriminelen wel degelijk saldi en andere rekeninggegevens buit gemaakt.