Tientallen wapens bij Bandido’s buitgemaakt (UPDATE)

Bandido Harrie Ramakers wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij bij café Dug Out in Sittard eerder deze maand. Dat hebben bronnen rond het onderzoek aan L1 gemeld. De president van motorclub Bandidos wordt ook verdacht van afpersing en deelname aan een criminele organisatie.

Niet volledig

De politie heeft bij de actie tegen (vooral) Limburgse Bandidos van woensdag vele tientallen wapens en andere verboden goederen in beslag genomen. Donderdag maakte het OM Limburg de voorlopige resultaten bekend. De lijst is niet volledig omdat in sommige zaken beperkingen zijn opgelegd in verband met het onderzoek. Er zijn een onbekend aantal automatische vuurwapens in beslag genomen en verder tientallen handvuurwapens, tientallen kilo’s munitie, vijf raketwerpers, riotguns, een aantal handgranaten, paralisers, tientallen busjes pepperspray en verschillende boksbeugels.

Xtc-tabletten

Er zijn twee drugslaboratoria ontmanteld en daarbij een aantal kilo’s amfetamine, tientallen kilo’s grondstoffen voor de productie van synthetische drugs, duizenden xtc-tabletten en een aantal drukvaten in beslag genomen. Daarnaast nam de politie een aantal gestolen auto’s en onder meer  vele motoren mee.