Twee arrestaties moordonderzoek Drimmelen

De politie heeft twee mannen gearresteerd in verband met de dubbele moord in Hooge Zwaluwe. Het rechercheteam arresteerde een 39-jarige man uit België en een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. Hun precieze rol is onbekend.

Oosterhout

De beide verdachten zijn afgelopen woensdag met verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. De 39-jarige man uit België werd afgelopen woensdag rond het middaguur door onbekenden gewond achtergelaten bij het ziekenhuis in Oosterhout. Hij had een zichtbare steek- of schotwond opgelopen. Zijn arrestatie vond plaats op donderdagavond 15 oktober jl.

Doorzoekingen

De 46-jarige verdachte (zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland) werd eveneens afgelopen woensdag rond het middaguur gewond aangetroffen. Dat gebeurde in de Merodelaan in Breda. Hij bleek gewond te zijn geraakt door vuurwapengeweld. Deze verdachte werd zaterdag 17 oktober 2015 aangehouden. Een Team Grootschalige Opsporing (circa 25 rechercheurs), verricht onder leiding van een officier van justitie, het opsporingsonderzoek. Het sporenonderzoek rond de plaats van het delict is afgerond. Het buurtonderzoek en het verhoor van getuigen is nog in volle gang.

Op diverse plaatsen in Nederland zijn zaterdag doorzoekingen van woningen verricht.